Húsételek

Babgulyás

Egy kisebb fej hagymát lereszelünk és olajon megdinszteljük, teszünk rá egy kevés ketchupot vagy 1 kávéskanál pirospaprikát, a felkockázott hússal jól átforgatjuk...  |  tovább...

Brassói

Brassói

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd ha a héját lehúztuk hasábokra vágjuk. A húst csíkokra vágjuk. Egy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk...  |  tovább...

Csirkés lasagne

Csirkés lasagne

A húst csíkokra felvágjuk, és egy kis olajon sóval, ételízesítővel megsütjük ( lehet a sütőben is- ez azért praktikus:), mert amíg sül, el lehet készíteni...  |  tovább...

Csirketorta

Csirketorta

A húst szeletekre vágjuk, sózzuk és félretesszük pár percre. Egy mélyebb edényt ( lábos, jénai stb.) kibélelünk Bacon-szalonnával, beleszórunk egy kevés...  |  tovább...

Fasírozott

Fasírozott

A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe, majd ha teljesen átnedvesedtek, akkor kicsavarjuk őket és a darált húshoz adjuk. A hagymákat lereszeljük tormareszelőn,...  |  tovább...

Frankfurti leves

A kelkáposztának a külső leveleit leszedjük, ezek nem kellenek. A többi levelet is lefejtjük, majd a vastagabb ereit kivágjuk mindegyik levélnek. Csíkokra...  |  tovább...

Gulyásleves

Egy kisebb fej hagymát lereszelünk és olajon megdinszteljük, teszünk rá egy kevés ketchupot vagy 1 kávéskanál pirospaprikát, a felkockázott hússal jól átforgatjuk...  |  tovább...

Húsleves

A megmosott húst hideg vízben felrakjuk főni egy akkora fazékban, amibe a zöldségek is bele fognak majd férni. Ha felforr, akkor a keletkezett habot szűrőkanállal...  |  tovább...

Pörkölt

A húst jól megmossuk, kockákra vágjuk ( eltávolítva róla a zsírosabb részeket ); a vöröshagymát lereszeljük és egy kevés olajban megdinszteljük. Rádobjuk...  |  tovább...

Rakott káposzta

A darált húsból pörköltet készítünk ( reszelt hagymát megdinsztel, rá a ketchup, a hús, só, kevés víz és fedő alatt puhára párol – víz ne maradjon...  |  tovább...

Sajtos-tejszínes pulykamell

Sajtos-tejszínes pulykamell

A húst szeletekre vágjuk, sózzuk és félretesszük. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, kikenünk Rámával, és a lisztbe, tojásba majd reszelt-sajtba...  |  tovább...

Székelykáposzta

Az olajon megfuttatjuk a lereszelt hagymát, teszünk rá egy kevés ketchupot vagy 1 kávéskanál pirospaprikát, felengedjük vízzel és beletesszük a kockára...  |  tovább...

Tejfölös csirkepörkölt

Egy kevés olajon megfuttatjuk a reszelt hagymát, teszünk rá kb. 1 evőkanálnyi ketchupot vagy 1 púpozott kávéskanál pirospaprikát, felengedjük annyi vízzel,...  |  tovább...

Töltött káposzta

Előző nap a csülköt 1 babérlevéllel és 1-2 gerezd fokhagymával készre főzzük, saját levében hagyjuk kihűlni. Egy nagyobb lábosban a megreszelt vöröshagymát...  |  tovább...

Virslis krumplileves

A megtisztított és vékony karikákra vágott répát a szintén karikákra vágott virslivel olajon pár percig takarékon sütjük, felöntjük vízzel és beletesszük...  |  tovább...

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem