Kelt tészták

Aranygaluska

Aranygaluska

A kelt tésztát elkészítjük, pihentetjük 1 órát, majd újra átgyúrjuk. Kis pogácsákat szaggatunk belőle, amit az olvasztott vajban megforgatunk, és egy kivajazott-lisztezett...  |  tovább...

Bounty kuglóf

Bounty kuglóf

Először a töltelékeket készítjük el, hogy legyen idejük kihűlni: Az étcsokit, a margarint és a cukrot összeolvasztjuk vízgőz felett, levesszük, és belekeverjük...  |  tovább...

Bukta

Bukta

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, a közepébe készítünk egy kis mélyedést, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, szórunk rá egy kevés cukrot és öntünk rá pici...  |  tovább...

Csokicsigás kuglóf

Csokicsigás kuglóf

A lisztben elmorzsoljuk a puha vajat ( ha esetleg elfelejtettük előre kivenni, akkor fel kell olvasztani így is bele lehet tenni a tésztába), hozzákeverjük...  |  tovább...

Kakaós-, pudingos csiga

Kakaós-, pudingos csiga

A liszteket tálba szitálom, sózom, a közepére készítek egy mélyedést, amibe belemorzsolom az élesztőt, szórok rá egy kevés lisztet, cukrot, öntök rá kis...  |  tovább...

Kalács

Kalács

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, beletesszük a sót, cukrokat és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk annyi langyos vízzel, hogy lágy tésztát...  |  tovább...

Kefires lángos

Kefires lángos

Ezeket a robotgép dagasztóspiráljával kidolgozzuk, jól lezárható műanyagdobozba tesszük a hűtőbe egy éjszakára (vigyázat jól megdagad!!). Napokig is eláll...  |  tovább...

Kenyér

Kenyér

Az élesztőt egy kevés langyos vízben cukorral felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk az összes belevalóval, majd langyos helyen lehetőleg folpackkal letakarva...  |  tovább...

Kifli

Kifli

Az összes hozzávalót jól összedolgozzuk (robotgép dagasztóspiráljával). Meleg helyen duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk és 8 részre osztjuk. Mindegyik...  |  tovább...

Pehelykönnyű túrós pite

Pehelykönnyű túrós pite

Egy nagyobb edénybe kimérjük a lisztet, a közepébe mélyedést készítünk, amibe beletesszük az élesztőt, egy kevés cukrot, majd a margarint és a tejjel felöntjük....  |  tovább...

Pizza tészta

Pizza tészta

Az átszitált lisztbe elkeverjük a sót, középre mélyedést készítünk, és ebbe morzsoljuk az élesztőt, egy kevés langyos vizet öntünk rá, elkeverjük liszttel,...  |  tovább...

Pizzás csiga

A langyos vízben cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a maradék vízzel, olajjal, sóval, és a megkelt élesztővel jól összegyúrjuk (ha...  |  tovább...

Sajtos bagett

Sajtos bagett

Az élesztőt egy kisebb edényben elmorzsoljuk, teszünk rá egy kevés cukrot, 1-2 kávéskanál lisztet és egy nagyon kevés vizet, annyit, hogy ez a massza kb....  |  tovább...

Sajtos pogácsa

Sajtos pogácsa

Az élesztőt kb. 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a Rámát, belekeverjük a sót, tejfölt, sajtot és a kissé felvert tojás...  |  tovább...

Sajtos rúd

Sajtos rúd

A lisztet elmorzsoljuk a rámával, beletesszük a tejfölt, a tojás sárgáját, a sót és az élesztőt, majd annyi vizet,amennyitől rugalmas tésztát kapunk. Jól...  |  tovább...

Sonkával töltött kiflik

Sonkával töltött kiflik

Összemorzsoljuk a vajat és a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd az élesztőt, aztán összekeverjük a langyos tejes vízzel. Simára gyúrjuk a tésztát,...  |  tovább...

Teljeskiőrlésű lisztből kenyér, kifli/zsemle

Teljeskiőrlésű lisztből kenyér, kifli/zsemle

A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe egy mélyedést készítünk, ahova is belemorzsoljuk az élesztőt, egy kevés kefirrel összekeverjük és hagyjuk pár percig...  |  tovább...

Túrós táska

Túrós táska

A lisztet átszitálom, a közepébe készítek egy mélyedést, ahova belemorzsolom az élesztőt, szórok rá kevés lisztet, öntök rá egy kevés langyos vizet, összekeverem,...  |  tovább...

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem