Köretek és saláták

Francia-saláta

Először készítsük el az alapot: a tejfölt alaposan keverjük ki a majonézzel, ehhez ízlés szerint adagoljuk a majonézt, majd hozzáadhatjuk a zöldségeket...  |  tovább...

Gyümölcssaláta

A gyümölcsöket apró kockákra vágjuk, és egy tálba rétegezzük. Rétegenként megcsurgatjuk mézzel. (A banánkarikákat citromlével érdemes megkenni előtte, különben...  |  tovább...

Hagymás krumpli

A krumplit sós vízben héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk és kihűtjük. Egy kevés olajon az apróra vágott hagymát megpároljuk és rátesszük a kockára...  |  tovább...

Hagymás krumplisaláta

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen az elkészített ecetes lébe rakjuk. Annyi levet kell készíteni, hogy éppen csak ellepje a krumplit...  |  tovább...

Nokedli

Nokedli

Ez az adag kb. 2-3 főre elég: 1 tojást, 1,5 dl vizet és 1 kávéskanál sót jól összekeverünk, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb...  |  tovább...

Rizs

Én mindig pohárban szoktam a rizst kimérni. Ez azért praktikus:) ,mert így a víz mennyisége is jól meghatározható. 2 főre kb. 1,5 dl-es pohárban kimért...  |  tovább...

Sült krumpli

Héjában megfőzünk kb. 1 kg krumplit, hámozzuk és hagyjuk kihűlni. Felkockázzuk, sózzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és a sütő alján tapadásmentes tepsiben...  |  tovább...

Tarhonya

Tarhonya

4 főre kb. egy ½ literes pohárba kimérjük a tarhonyát, majd felmelegített olajon, a platnira (a Tefal edényt nem kell) rakott lábosban megpirítjuk...  |  tovább...

Tzaziki

Tzaziki

Ubit a sajtreszelő nagyobbik lyukán lereszelem, megsózom és állni hagyom. Közben 1 pohár tejfölt és egy pohár joghurtot összekulimászolok és belenyomok...  |  tovább...

Uborkasaláta

2 nagyobb kígyóuborkát meghámozunk, legyaluljuk és megsózzuk. Ezután legalább ½-1 órát állni hagyjuk. A kiengedett levet nem öntjük ki!!, hanem azzal...  |  tovább...

Zöldségsaláta

A zöldségeket felaprítjuk, és közvetlen tálalás előtt öntjük rá a kefíres-fűszeres öntetet. A zöldségeket bátran lehet variálni, hozzátenni, elvenni. Ha...  |  tovább...

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem