Zöldségételek

Babfőzelék

Babfőzelék

Vízben feltesszük a babot főni, a babérlevéllel, a reszelt vagy áttört 1 gerezd fokhagymával, és puhára főzzük. Külön edényben olajon megdinszteljük a lisztet...  |  tovább...

Borsófőzelék

Borsófőzelék

A konzerv levét szűrjük le és tegyük félre. Egy lábosban melegítsünk olajat, tegyük rá a borsót és a petrezselyemzöldet, szórjunk rá sót egy keveset!! és...  |  tovább...

Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves

A brokkoli rózsáit levágjuk a száráról, megmossuk és annyi vízben feltesszük főni, ami éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük (nagyon gyorsan...  |  tovább...

Csőben sült karfiol

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük úgy, hogy teljesen ne legyen puha, inkább roppanós. A rámát felolvasztjuk, meghintjük annyi liszttel,...  |  tovább...

Dödölle

Dödölle

A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben feltesszük főni, de csak annyi vizet szabad rátenni, amennyi éppen ellepi! Ha megfőtt, akkor...  |  tovább...

Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves

Egy diónyi vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne az összevágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Rádobjuk az áttört (vagy reszelt) fokhagymát, megszórjuk...  |  tovább...

Gombapörkölt

A hagymát lereszeljük és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Teszünk hozzá ketchupt, felengedjük egy kevés vízzel ( vigyázat, a gomba is ereszt levet! ),...  |  tovább...

Gyümölcsleves

Én legtöbbször valamilyen kompót(ok)ból szoktam készíteni, meggyből, őszibarackból... A kompót levét leszűröm és kiegészítve egy kis vízzel meg fűszerekkel...  |  tovább...

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

A krumplit meghámozzuk, kb. 1*1 cm-es kockákra vágjuk és feltesszük főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Ízlés szerint teszünk bele sót, hozzáadjuk a babérlevelet...  |  tovább...

Krumpliropogós

A krumplit kockára vágva sós vízben megfőzzük, ha kész leöntjük róla a vizet és összetörjük. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a félkarikára vágott virslit, a...  |  tovább...

Krumplis pogácsa

A krumplit héjában kevés sóval megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük. Ha kihűlt jól megsózzuk és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy könnyen gyúrható...  |  tovább...

Lecsó

Lecsó

A hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon megfuttatjuk, nyomunk rá ketchupot vagy 1 kávéskanál pirospaprikát, felengedjük egy kevés vízzel ( tényleg...  |  tovább...

Lencse főzelék

A lencsét, a vöröshagymát, az egész fokhagymát a babérlevéllel és sóval kuktába tesszük, és 20 percig főzzük sípolástól számítva. Utána készítünk rántást...  |  tovább...

Málé

Málé

A nyers krumplit a tormareszelőn lereszeljük, sózzuk és egy kevés lisztet adunk hozzá (kb. 4-5 evőkanállal, de ez függ a krumpli „vizességétől”)....  |  tovább...

Paprikás krumpli

A hagymát lereszeljük és az olajon megdinszteljük, ketchupot teszünk rá vagy 1 kávéskanál pirospaprikát, és egy kevés vízzel felengedjük ( platnira rakott...  |  tovább...

Paradicsomleves

Paradicsomleves

Egy kevés olajon 2-3 teáskanál lisztet megpirítunk teszünk rá ketchupot( vagy fűszerpaprikát), felengedjük egy kevés vízzel, majd rátesszük a paradicsompürét...  |  tovább...

Rakott brokkoli

A brokkolit (kuktában 5 perc) megpároljuk, a szójagranulátumot beáztatjuk sós-borsos vízbe. Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés margarinnal, és alulra...  |  tovább...

Rántott finomságok

Rántott finomságok

Sajt: füstölt-sajtból érdemes csinálni, mert az nem folyik ki. A darabokra vágott sajtot lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, majd! újra tojásba és zsemlemorzsába...  |  tovább...

Rizi-bizi

Rizi-bizi

A rizst hideg vízben alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Egy lábosban felmelegítjük a kevés olajat, rátesszük a rizst, és jól megpirítjuk. Ha szárított...  |  tovább...

Rizsleves

Rizsleves

A fazékban felmelegített olajon a megmosott rizst üvegesre pirítjuk, a felkarikázott sárgarépát rádobjuk, keverünk rajta párat, majd nyomunk rá ketchupot...  |  tovább...

Spárgakrémleves

Spárgakrémleves

A spárgák fás szárát letörjük, feldaraboljuk és megmossuk. Kuktában 3 percig ( lábosban kb. 5 percig) főzzük sóval, borssal, összeturmixoljuk, de nem az...  |  tovább...

Spenót

Spenót

A spenótleveleket lehúzzuk a szárukról, megmossuk és forrásban lévő vízben pár percig főzzük. Egy lábosban olajat hevítünk, lisztet pirítunk majd rádobjuk...  |  tovább...

Szilvás gombóc

A krumplit sós vízben héjában megfőzzük (azért kell kb. egyforma méretűnek lenni, mert így fog egyszerre megfőni), még melegen meghámozzuk és áttörjük krumplinyomóval...  |  tovább...

Sztrapacska

Sztrapacska

A nyers krumplit lereszeljük, beleütjük a tojást, beletesszük a kb. 2 teáskanál sót ( meg kell kóstolni ) és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy kicsit...  |  tovább...

Tojásos spárga

A spárgát feldaraboljuk és sós vízben kb. 3 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük és egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt edénybe tesszük. A tojásokat felütjük,...  |  tovább...

Tökfőzelék

Tökfőzelék

A tököt meghámozzuk, kettészeljük és a közepéből a magokat kivájjuk. A káposztareszelőn legyaluljuk, egy lábosba tesszük annyi vízzel, hogy éppen ellepje....  |  tovább...

Zöldbab főzelék

Zöldbab főzelék

A zöldbabot megpucoljuk ( a két végéről levágjuk a szárakat ), daraboljuk, megmossuk és sós vízben megfőzzük az apróra vágott zöldség zöldjével vagy kaporral...  |  tovább...

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem