Almás pite

Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg Ráma
1/2 sütőpor
2 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
kevés tejföl
Töltelékhez:
1 kg alma
cukor, fahéj

Elkészítés:

A lisztben elmorzsoljuk a Rámát, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. Elfelezzük a tésztát, kinyújtjuk a tepsi méretére és belefektetjük. Erre a tölteléket simítjuk, majd a tészta másik felét is méretre szabva ráhelyezzük. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz ki tudjon jönni, és megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőbe halványpirosra sütjük.
Töltelék:
1 kg alma lereszelve, ízlés szerint cukorral, fahéjjal esetleg citromlével ízesítve. Célszerű a tészta elkészítése előtt lereszelni az almát, hogy tudjon állni,( amíg kész lesz a tészta ) majd a levét kicsavarva ízesíteni.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem