Csokitorta csokiimádóknak

Hozzávalók:

4 tojás,
150 g vaj,
200 g keserű csoki,
120 g cukor,
2 ek liszt,
100 g darált dió, vagy mogyoró, vagy mandula ami éppen van.

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztani, a tojásfehérjét kemény habbá verni.
A vajat a csokival felolvasztani, a tojás sárgáját a cukorral habosra felverni, utána a csokis vajat, a lisztet és a diót hozzáadni, alaposan összekeverni, a végén a tojásfehérje habot óvatosan beleforgatni.
A sütőt 220 fokra felmelegítem, a tésztát egy alaposan kivajazott kapcsos formába (22 cm) öntöm és kb 20 percig sütöm.
A formában hagyom kihűlni mert a forró csokitorta belül még folyékony, de ha kihűlt finom krémes marad.
A tetejét lehet porcukorral vagy csokimázzal bevonni.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem