Diós kocka

Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
6 tojás
10 dkg liszt
1/2 kiskanál őrölt fahéj
20 dkg durvára vágott dió

A mázhoz és a díszítéshez:
20 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg étcsokoládé
1kávéskanál olaj
35 db felezett dió

Elkészítés:

Egy közepes méretű ( kb. 25*35 cm-es ) tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kikenünk margarinnal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Forró vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, majd kihűtjük. A margarint elkeverjük a porcukorral, a tojássárgákkal és a csokival. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet összevegyítjük a dióval és a fahéjjal, majd a habbal felváltva a csokoládés masszához adjuk. Tepsibe szedjük, tetejét elsimítjuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük. A lekvárt felforrósítjuk, ha kell szitán áttörjük és a megsült tésztát még azon melegében megkenjük vele. Az étcsokit felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és a kihűlt lekváros tésztát egyenletesen megkenjük. Mielőtt teljesen megdermedne a csokimáz, késheggyel 5*5 cm-es kockákat jelölünk ki a tetején, mindegyik közepére 1-1 fél diót nyomunk, és hagyjuk egészen kihűlni.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem