Intelligens krémes

Hozzávalók:

8 tojás
20 dkg porcukor
15 dkg ráma
8 evőkanál liszt
5 csomag vaníliás cukor
1 liter tej

Elkészítés:

Elkeverünk jól 8 tojássárgáját, 20 dkg porcukrot, 15 dkg rámát, 8 evőkanál lisztet és 5 csomag vaníliás cukrot. Lassan hozzákeverjük az 1 liter tejet. A 8 tojásfehérjét habba verjük és belekeverjük óvatosan a masszába. Kivajazunk és kilisztezünk /csak az alját!!!az oldalát nem. / egy 22x30-as tepsit, beleöntjük a masszát /olyan madártejállagú/ és hideg sütőbe tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra és 15 percig sütjük /bekapcsolástól számítva, nem a bemelegedéstől/ majd levesszük a hőmérsékletet 100 fokra és így sütjük 45 percig. Ha kész kivesszük és hűvös helyre tesszük. Amikor kihűlt a tepsi, az egészet úgy ahogy van betesszük a hűtőbe. Na most figyi! Órákig kell hűlnie!!! Ha teljesen hideg, körülvágod egy késsel, hogy elváljon egy kicsit a tepsitől, és egy hirtelen mozdulattal fejre fordítod, leveszed róla a tepsit és felszeleteled, majd a szeleteket egyenként visszafordítod és tálra teszed. Erre azért van szükség, mert az alját könnyebb vágni mint a tetejét.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem