Kapucíner torta
 
 

Kapucíner torta

Hozzávalók:

4 tojás
8 dkg porcukor
8 dkg liszt
egy kevés sütőpor

Krém:
7 dl tej
2 csomag tejszín vagy vaníliás ízű pudingpor
25 dkg Ráma margarin
12,5 dkg porcukor
6 kocka étcsoki
2 púpozott teáskanál nescafé
1 csomag zselatin (10 gramm )

Elkészítés:

A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, belekeverjük a porcukrot és a tojások sárgáját is. A lisztet óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített, 190 C - os sütőben sütjük ki, tűpróbáig, majd rácson hűtjük ki.

A krémhez a pudingokat a tejjel és cukorral megfőzzük, belekeverjük a zselatint és a margarint ( ha már nem forró!) és két részre osztjuk. Az egyikbe a reszelt csokit, a másikba a nescafét keverjük.

A tortát a formában töltjük meg. A tésztára kenjük a barna krémet, rá pedig a kávés krémet simítjuk. Hideg helyre tesszük, s amikor megdermedt, levesszük a tortakarikát, tálcára csúsztatjuk a tortát. Díszítésképpen reszelhetünk rá étcsokit, tehetünk rá különféle bonbonokat...

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem