Isler
 
 

Isler

Hozzávalók:

10 dkg őrölt mandula
20 dkg teljeskiörlésű tönkölybúza liszt
20 dkg margarin (vedd ki a hűtőből kb. 1 órával felhasználás előtt!)
10 dkg méz
1 zacskó vaníliás cukor

A töltéshez lekvár, és a tetejére csoki


Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, majd pár órára, de legjobb ha egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, kiszaggatjuk tetszőleges formára. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, lekvárral kettőt összeragasztunk. Linzert készíthetünk úgy is ha kerek formákkal dolgozunk, hogy a fele karikának kiszúrjuk a közepét, és úgy sütjük ki, majd egy simát egy lyukassal ragasztunk össze.
Islernél az összeragasztott süteményeket olvasztott csokoládéba mártjuk, rácsra téve hagyjuk megszilárdulni.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem