Madártej
 
 

Madártej

Hozzávalók:

1 liter tej
6 tojás
5 evőkanál finomítatlan barna nádcukor
2 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3 teáskanál vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük az 5 evőkanál + a vaníliás cukorral és egy kis tejjel. A fehérjéket felverjük 2 evőkanál porcukorral és forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk kanállal. Körülbelül fél percig forraljuk, majd megfordítjuk a habgaluskát és így is fél percig főzzük, végül egy tálra szedjük őket. A tejet felforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd apránként merünk belőle a kikevert sárgájához (hőkiegyenlítés), ezután ezt beleöntjük a meleg tejbe folyamatos kevergetés mellett és elkezdjük melegíteni, hogy besűrűsödjön. Nagyon fontos, hogy nem szabad túlhevíteni (újra felforralni), csak a krémes állagig melegíteni, folyamatos kevergetés mellett (mert ha a tojás megfől benne, akkor összeugrik, csomós lesz és mehet a lefolyóba). Ha kész rögtön lehűtjük, például hideg vízbe állítva a lábost, vagy átöntjük egy tálba, hogy ne főljön tovább. Hűtőszekrénybe tesszük és hidegen, a habgaluskákat rátéve tálaljuk.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem