Mézes krémes
 
 

Mézes krémes

Hozzávalók:

10 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
½ dl tej
1 tojás
10 dkg margarin
½ sütőpor
45 dkg liszt+liszt
Krémhez:
4 evőkanál búzadara
4 dl tej
2 vaníliás cukor
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
10 dkg lekvár
10 dkg étcsoki
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással, a margarinnal és a sütőporral összedolgozzuk, majd gőz felett habzásig főzöm. Leveszem a tűzről és belekeverem a 45 dkg lisztet. A tésztát 4 egyforma cipóra osztom, egyenként kinyújtom és sütőlemezen középmeleg sütőben halványbarnára sütöm ( gyorsan kell mindegyiket kinyújtani, mert ahogy hűl a tészta, úgy keményedik ).
A búzadarából vaníliás tejjel sűrű pépet főzök és kihűtöm. A porcukrot és a margarint habosra keverem, majd hozzáadom a darás pépet. A kihűlt tésztalapokat megkenjük a következőképpen: tészta, darás krém, tészta, lekvár, tészta, darás krém, tészta. A tetejét olvasztott étcsokis-olajos keverékkel megkenjük. Egy napig állnia kell!!

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem