Palacsinta
 
 

Palacsinta

Hozzávalók:

35 dkg liszt
3 tojás
1 teáskanál só
7 dl tej
3 dl víz

Szójaitallal:
35 dkg liszt
3 tojás
1 teáskanál só
6 dl víz
5 dl szója (Alpro natural)

Elkészítés:

A lisztet a tojással, sóval, 3 dl tejjel csomómentesre dolgozzuk a robotgép dagasztóspiráljával. Utána fokozatosan, kevergetés közben hozzáadjuk a többi tejet és a vizet, majd hideg helyen állni hagyjuk legalább 1 órát ( a lisztszemek tudjanak duzzadni ). Felhasználás előtt jól átkeverjük, és ha szükséges még hígítjuk. Kb. 25 db palacsinta lesz belőle.

Az utóbbi időben reformosabban csinálom. 26 dkg sima liszt, és 9 dkg zabliszt hozzáadásával, és 1 liter tejjel. A színe a nyers tésztának kissé fura, mert sötétebb, de kisülés után nem lehet megkülönböztetni, így bátran lehet kísérletezni akkor is, ha a családnak ellenérzései vannak :-)

Szójából:
A lisztet a tojással és egy kevés szójaitallal csomómentesre dolgozzuk a dagasztógép spiráljával. Utána fokozatosan hozzáadjuk az összes folyadékot, és pihentetjük legalább 1 órát a hűtőben. Sütés előtt átkeverjük, és magasabb hőfokon sütjük, mert ha lassan sütjük, rágós lesz. Kb. 20 db palacsinta lesz belőle.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem