Papagáj-torta

Hozzávalók:

20+10dkg porcukor
30dkg margarin
4 tojás
2dl tejföl
30dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaó ( vagy étcsoki )
1cs. Puncspuding
2cs. Vaníliás cukor
1 kisebb citrom

Elkészítés:

20dkg porcukrot , 30dkg margarint és a 4 tojás sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadunk 2dl tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. Jól elkeverjük és óvatosan hozzáadjuk a tojások felvert habját. 3 részre osztjuk a masszát: az elsőhöz a kakaót ( vagy 3 csík étcsokit felolvasztva ), a másodikhoz a pudingot, a harmadikhoz a vaníliás cukrokat keverjük. Egy tepsit kikenünk margarinnal, majd a háromféle tésztát felváltva belehalmozzuk kanalanként. Minél tarkább lesz annál mutatósabban fog kinézni. Előmelegített sütőben takaréklángon sütjük kb. 15-20 percig(sütője válogatja, érdemes tűpróbát csinálni!). Ha kivettük a kész süteményt, még forrón megkenjük a maradék 10dkg porcukor és a citrom leve keverékével( érdemes csak apránként adagolni a citrom levét addig, amíg a cukor felveszi). Ha kihűlt hosszúkás szeleteket vágunk belőle.
Ez a mennyiség egy gáztepsire való adag.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem