Piskótás csokoládészelet

Hozzávalók:

20 dkg csokoládé
15 dkg margarin
5 dkg porcukor
2 evőkanál instant kávé
10 dkg babapiskóta

Elkészítés:

A csokoládét kis darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a margarint, a porcukrot, a kávét, és kihűlésig kevergetjük. (Sima masszát kell kapnunk.) A piskótákat kis darabokra törjük, és a krémbe keverjük. A krémet folpackkal kibélelt, hosszúkás formába öntjük, a tetejét kiskanállal elsimítjuk, folpackkal lefedjük, és 12 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a folpackot levesszük, az édességet tálra borítjuk, és a másik folpackot is eltávolítjuk. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem