Répa torta
 
 

Répa torta

Hozzávalók:

4 tojás
10 dkg porcukor
5 dkg (2 evőkanál) méz
45 dkg reszelt sárgarépa (sajtreszelőn lereszelve)
25 dkg liszt
10 dkg őrölt mandula
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
10 dkg margarin


Elkészítés:

Egy nagyobb tálba lereszeljük a répát, ráöntjük az olvasztott margarint, a mézet, majd a tojásokat és a porcukrot. Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet a mandulát a sütőport a fahéjat és a csipet sót.Összedolgozzuk és a kész tésztát egy sütőpapírral beborított tortaformába(kb. 23 cm átmérőjű) simítjuk és előmelegített sütőben takaréklángon megsütjük. Egy tűvel ellenőrizzük, hogy jól átsült-e. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés:
Én vagy szeletelt, vagy pálcikás mandulát szoktam venni, mert azt csak egyszerűen meg kell darálni, nem kell vacakolni a héj lehúzásával.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem