Rizsfelfújt
 
 

Rizsfelfújt

Hozzávalók:

¼ l tej
¼ l víz
5 evőkanál rizs
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
2 tojás
mazsola

Elkészítés:

Először a vízben tesszük fel a rizst főni, ha elfőtte az összeset, akkor a tejet beleöntve készre főzzük a rizst ízesítve a kétféle cukorral ( ha teszünk bele mazsolát, a főzés elején nyugodtan belerakhatjuk így jól megpuhul), majd megvárjuk amíg kihűl. A rizses masszába belekeverjük a tojások sárgáját, majd óvatosan a habbá vert tojásfehérjét. Egy edényt kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával és belesimítjuk a rizst. Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!). Tálalhatjuk valamilyen gyümölcsöntettel, hígabbra főzött vaníliás-pudinggal, de magában is finom.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem