Sportszelet

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz,
4 evőkanál kakaópor,
25 dkg margarin,
15 dkg kristálycukor,
2 dl tej,
rum vagy rumaroma
A mázhoz 1 tábla étcsoki és kevés olaj

Elkészítés:

A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük.

Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.

Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.

Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 1 tábla étcsokoládét 1 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem