Tepsis Raffaelló
 
 

Tepsis Raffaelló

Hozzávalók:

A tésztához:
6 tojás fehérje,
15 dkg cukor,
10 dkg liszt,
10 dkg kókuszreszelék

Krémhez:
6 tojás sárgája,
1 vaníliás pudingpor,
4 dl tej,
15 dkg cukor,
25 dkg Ráma

Elkészítés:

Először elkészítjük a tésztát: A tojásfehérjét habbá verjük, a vége felé apránként beleszórjuk a cukrot. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatosan, hogy ne törjön, a habba forgatjuk. Kivajazott- lisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon, 20 percig sütjük.
Amíg sül, és hűl, addig a kémet készítjük el: A tojássárgákat a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük. A többi forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A margarint a többi cukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot kanalanként a vajhoz keverjük.
Végül: Rákenjük a krémet a kihűlt sütemény alapra, kókuszreszelékkel meghintjük, mogyoródarabkákkal díszítjük. Hűtőben dermesztjük.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem