Tökéletes túró-rudi torta

Hozzávalók:

24 cm-es formához:
Alap:
15 dkg darált háztartási keksz
8 dkg étcsoki
8 dkg vaj

első réteg:
25 dkg túró
1 dl tejszín
3 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál citromaroma
fél csomag zselatin fix

Második réteg ugyanez:
25 dkg túró
1 dl tejszín
3 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál citromaroma
fél csomag zselatin fix

Kb 20 dkg étcsoki

Elkészítés:

Az alaphoz megolvasztjuk kicsi lángon a vajat és a csokit, majd hozzákeverjük a darált kekszet és az így kapott masszát a sütőformába egyengetjük, nyomkodjuk. (ha szilikonos a forma, akkor csak simán bele, ha nem szilikonos, akkor sütőpapírral kibéleljük előtte). Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a túrós rész:
Az első réteghez az összes hozzávalót jól elkeverjük. Ha nem elég édes, nem elég citromos, akkor még korrigáljuk, ha ízre jó, akkor ráöntjük a kekszes alapra és hűtőbe tesszük.

Kb. két óra elteltével megolvasztunk 5-8 dkg étcsokit egy picike olajjal, ha szépen megolvadt, akkor gyorsan kivesszük a hűtőből a tortát, ráöntjük a csokit - szinte azonnal meg is dermed - de azért még visszatesszük a hűtőbe. Elkezdjük készíteni a második réteget, ugyanúgy, ahogy az elsőt csináltuk. Ha kész, ráöntjük a már meglévő rétegekre és nyomjuk vissza a hűtőbe.

Újabb 2-3 óra elteltével megolvasztunk kb. 10 dkg étcsokit, és ha megolvadt, akkor ezt ráöntjük a torta tetejére, megvárjuk, míg megdermed - ha kell, visszatesszük még a hűtőbe kicsit - de egyébként készen vagyunk, tálalhatjuk a tortát.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem