Túrógombóc
 
 

Túrógombóc

Hozzávalók:

50 dkg túró
3 tojás
6 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor


Elkészítés:

50 dkg túrót 3 tojássárgájával elkeverjük, hozzáadunk 6 evőkanál búzadarát, kb. 1 kiskanálnyi sót, 2 csomag vaníliás cukrot és 2 evőkanál kristálycukrot. A tojások habját felverjük, majd a túrós masszába keverjük. Hűtőben állni hagyjuk 2-3 órát, vagy egy egész éjszakát. Lobogó sós vízben kifőzzük, és pirított zsemlemorzsába belekeverjük. ( 25 dkg túró esetén 2 tojássárgája + az egyik fehérje, a többi cucc fele). Tehetünk bele egy csokikockát a közepébe még a kifőzés előtt.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem