Vaníliás kifli

Hozzávalók:

25 dkg liszt
20 dkg Ráma
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió ( kb. 3 darálónyi )
+vaníliás porcukor a forgatáshoz

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsolom, majd összegyúrom a többi hozzávalóval. Kb 2 cm vastagságúra nyújtom, ebből csíkokat vágok, sodrom, és kisebb kifliket formázok belőle. Tepsibe rakom, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 10 percig sütöm. Vigyázni kell nehogy túlsüljenek, mert hamar barnulnak. Miután kivettem a sütőből megforgatom vaníliás porcukorba.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem