Zabpelyhes süti
 
 

Zabpelyhes süti

Hozzávalók:

15 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt ( lehet teljeskiörlésű is )
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg étcsoki
15 dkg puha Ráma
12 dkg kristálycukor
1 tojás

Elkészítés:

A zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük egy tálba. Apróra vágjuk a csokit és a lisztes keverékhez adjuk. Egy másik tálban a robotgéppel kidolgozzuk a cukrot, tojást és a vajat. Ezután a két masszát összekeverjük fakanállal. Kissé száraz lesz az egyveleg, de így jó. Egy tapadásmentes tepsibe kanállal halmokat teszünk, majd előmelegített sütőbe 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kivettük a sütőből, a tepsiből nem szabad kivenni addig, amíg nem hűl ki.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem