Zebratorta

Hozzávalók:

5 tojássárgája
250 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
125 ml langyos víz
250 ml étolaj
375 g liszt
1 cs sütőpor
5 tojásfehérje
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (vagy 5 kocka olvasztott étcsoki)

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, utána hozzáadom a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként keverem bele, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatom. Megfelezem a tésztát, és az egyik feléhez szitálom a 2 evőkanál kakaót.
Sütőpapírral kibélelt tortaforma (26 cm-es) aljába teszek először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit középre. Nem kell elkenni! A világosra jön 2 kanálnyi kakaós tészta. Nem mellé! Ezt a kanalazgatást addig folytatom, amíg el nem fogy a tészta. Ha így csinálod, szép szabályos lesz a minta!
A kihűlt sütemény tetejére lehet egy vékony cukormázat kenni, 150 g átszitált porcukor, 3 evőkanál citromlé, és 3-4 evőkanál víz keverékéből.

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem