Zserbó

Hozzávalók:

Tésztához
½ kg liszt
25 dkg Ráma
3 evőkanál porcukor
2 tojássárgája
1 egész tojásfehérje
2,5 dkg élesztő 1,5 dl tejben felfuttatva + pici cukor

Töltelékhez:
¼ kg cukor
¼ kg darált dió
2 csom. vaníliás cukor
baracklekvár

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a Rámával, hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat és az élesztőt. Jól összedolgozzuk, 4 részre osztjuk és egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk ( kb. 3 cm vastag legyen ). Kikent tepsibe fektetünk 1 lapot, megkenjük baracklekvárral, rászórjuk az összekevert töltelék 1/3-t. A következő 2 lappal is így járunk el, majd a negyedik lapot ráfektetjük. Hagyjuk kelni kb. 1 órát, majd megsütjük. Ha kihűlt a tetejére teszünk csokimázat ( 1 tábla étcsokit gőz felett megolvasztunk, hozzákeverünk 1 evőkanál olajat ).

Vissza ide: Desszertek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem