Paradicsomos tonhalas spagetti
 
 

Paradicsomos tonhalas spagetti

Hozzávalók:

2 főre:
15 dkg spagetti tészta
1 nagy tonhal konzerv
1 doboz hámozott paradicsom
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj, só, fűszerek (szárított petrezselyem, bazsalikom...)

Elkészítés:

Egy kevés olívaolajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, ráöntjük az előzőleg felkockázott paradicsomot a levével együtt, megsózzuk, ízlés szerint fűszerezzük és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ennek a masszának kb. a fele is elég egy kétszemélyes ebédhez, de ha jó szaftosan szereti valaki, akkor mehet rá az egész. Összekeverjük a kifőzött tésztával, egy tűzálló tálba vagy tepsibe téve a tetejére halmozzuk a feldarabolt tonhalat (a rajta lévő olajra nincs szükség) és összemelegítjük. Tálalásnál megszórhatjuk reszelt sajttal.

Vissza ide: Halételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem