Sörös bundában sült hal
 
 

Sörös bundában sült hal

Hozzávalók:

8 dkg sima liszt
8 dkg rétes liszt
3 dl sör (Heineken)
0,4 dl vodka
1 teáskanál só
+ a hal (pl. afrikai harcsa)
olaj (2x olyan magas, mint a halszelet vastagsága)

Elkészítés:

A lisztet, sót sört és vodkát kikeverjük (nem baj ha egy kicsit csomós marad ugyanis nem szabad sokat keverni, mert fontos, hogy buborékos maradjon a tészta, mivel így lesz ropogós a panír). Az előzőleg besózott haldarabokat lisztbe forgatjuk, majd a masszába. Az olajat felmelegítjük és a halat egy húsvillára tűzve belemártjuk az olajba, kb. 5 másodperc után el lehet engedni, akkor már úszik az olajban (ellenkező esetben leragad az edény aljára és lejön róla a tészta). Az olaj hőfokát úgy kell beállítani, hogy kb. 10 percig kell sütni a halat. Pirosra sütjük.
Természetesen nem csak afrikai harcsából, hanem bármilyen halból is meg lehet csinálni.

Vissza ide: Halételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem