Babgulyás

Hozzávalók:

( kb. 2 főre )
kb. 20-25 dkg hús
10 dkg nyers füstölt tarja ( vagy füstölt csülökhúsból kb. 10 dkg )
1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
10-15 dkg tarkabab ( előző este be kell áztatni! )
1 tojás
hagyma, olaj, liszt, ketchup, só, babérlevél

Elkészítés:

Egy kisebb fej hagymát lereszelünk és olajon megdinszteljük, teszünk rá egy kevés ketchupot vagy 1 kávéskanál pirospaprikát, a felkockázott hússal jól átforgatjuk és felengedjük vízzel. Beletesszük a babot, a kockára vágott zöldségeket, és a felkockázott füstölt húst, dobunk rá 1 babérlevelet és készre főzzük. Közben kóstolgassuk, hogy kell-e bele még só, ugyanis a füstölt hús miatt bizonytalan a leves sóssága. Míg fő a leves elkészítjük a csipetkét: a tojást enyhén felverjük, teszünk bele sót, és annyi lisztet, hogy kézzel könnyen tudjunk belőle csipkedni darabokat, amiket a levesbe rakunk, és megfőzzük.

Vissza ide: Húsételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem