Brassói
 
 

Brassói

Hozzávalók:

( kb. 2 személyre):
0,5 kg sertéscomb ( lehet szárnyashús is )
kb. 1 kg burgonya
1 dl olaj
2-3 gerezd fokhagyma
majoránna, só, ételízesítő

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd ha a héját lehúztuk hasábokra vágjuk. A húst csíkokra vágjuk. Egy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük közepes lángon. Ezután a reszelt vagy préselt fokhagyma és az majoránna következik, de ezzel csak átkeverjük nehogy keserű legyen és felöntjük egy kevés vízzel, sózzuk. Fedő alatt takaréklángon többszöri keveréssel puhára pároljuk. Ha idő közben elfőné a levét lehet pótolni, de mindig csak keveset, mert a végén nem szabad, hogy leve maradjon. Ha kész hozzákeverjük az időközben sütőben -olajjal és sóval elkevert- megsült burgonyához és átmelegítjük.

Vissza ide: Húsételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem