Csirketorta
 
 

Csirketorta

Hozzávalók:

½ kg csirkemellfilé
20-25 dkg szeletelt Bacon szalonna
10-15 dkg sajt
1 tojás
liszt, só

Elkészítés:

A húst szeletekre vágjuk, sózzuk és félretesszük pár percre. Egy mélyebb edényt ( lábos, jénai stb.) kibélelünk Bacon-szalonnával, beleszórunk egy kevés reszelt sajtot, ráfektetünk egy réteg lisztben és tojásban megforgatott hússzeletet, majd ismét reszelt sajt jön. Ezt addig folytatjuk, amíg tart a hús. A tetejére is teszünk szalonnaszeleteket, befedjük az edényt alufóliával, és előmelegített sütőben takaréklángon kb. 1 órát sütjük, majd levéve az alufóliát még 10-15 percig pirítjuk. Az edényben hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. Másnap hidegen szeleteljük, s ha melegen akarjuk fogyasztani, akkor melegítjük. De hidegen is finom!

Vissza ide: Húsételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem