Fasírozott
 
 

Fasírozott

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
3 tojás
4 szikkadt zsemle
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál fasírt fűszer
1 kávéskanál só (ha nincs fasírt fűszer, akkor egy kicsit többet)
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál szárított zöldség zöldje
1/2 kávéskanál majoránna, és bors
zsemlemorzsa
a kisütéshez olaj

Elkészítés:

A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe, majd ha teljesen átnedvesedtek, akkor kicsavarjuk őket és a darált húshoz adjuk. A hagymákat lereszeljük tormareszelőn, és a többi fűszerrel együtt ezeket is a húshoz adjuk. A masszát jól összegyúrjuk, ezt ha lehet gumikesztyűben tegyük (mert különben még másnap is érezni fogjuk a kezünkön az illatát). Ha nagyon lágynak tűnik, akkor tehetünk még bele zsemlemorzsát. Pár órával korábban készítsük el (akár előző nap is), és tegyük hűtőszekrénybe, mert az ízek jobban összeérnek.
Tetszőleges nagyságú, 1-2 ujjnyi vastag pogácsákat formázunk belőle, beleforgatjuk zsemlemorzsába és kb. 1 ujjnyi olajban kisütjük először az egyik, majd a másik oldalát közepes lángon.
Tálalhatjuk rizzsel, hagymás burgonyával, hamburgernek, de főzelékek feltétjeként is.

Vissza ide: Húsételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem