Frankfurti leves

Hozzávalók:

kb. 4 főre:
1 kisebb fej kelkáposzta
2 pár füstölt virsli
1 pohár tejföl
fokhagyma,vöröshagyma, só
olaj, ketchup, liszt, majoranna, kömény

Elkészítés:

A kelkáposztának a külső leveleit leszedjük, ezek nem kellenek. A többi levelet is lefejtjük, majd a vastagabb ereit kivágjuk mindegyik levélnek. Csíkokra szeljük a leveleket, és feltesszük főni sós, reszelt vörös- és fokhagymás, őrölt köménymagos vízben. Egy másik edényben egy kevés olajon a karikára vágott virslit átsütjük, rá a ketchup vagy 1/2 kávéskanál pirospaprika, majd felöntjük a megfőtt káposztával lével együtt. Összeforraljuk, majd beleöntjük az előzőleg 2-3 teáskanál liszttel kikevert tejföllel. Újra felforraljuk.

Vissza ide: Húsételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem