Gulyásleves

Hozzávalók:

kb.20-25 dkg hús ( sertéscomb, -tarja, -lapocka )
1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
2-3 szem krumpli
1 tojás
hagyma, olaj, liszt, ketchup, só, őrölt köménymag,

Elkészítés:

Egy kisebb fej hagymát lereszelünk és olajon megdinszteljük, teszünk rá egy kevés ketchupot vagy 1 kávéskanál pirospaprikát, a felkockázott hússal jól átforgatjuk és felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, köménnyel, lehet beletenni húsleveskockát is ( csak ekkor kevesebb só kell bele! ). A zöldségeket is felkockázzuk és a leveshez adjuk, készre főzzük. Míg fő a leves elkészítjük a csipetkét: a tojást enyhén felverjük, teszünk bele sót, és annyi lisztet, hogy kézzel könnyen tudjunk belőle csipkedni darabokat, amiket a levesbe rakunk, és megfőzzük.

Vissza ide: Húsételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem