Húsleves

Hozzávalók:

1 pulykaszárny
3-4 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
¼ zeller
½ karalábé
1 nagyobb burgonya
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
esetleg még: karfiol, káposztalevél, paradicsom, paprika ( elhagyhatóak)
só, egész bors, egész köménymag, húsleveskocka
tészta

Elkészítés:

A megmosott húst hideg vízben felrakjuk főni egy akkora fazékban, amibe a zöldségek is bele fognak majd férni. Ha felforr, akkor a keletkezett habot szűrőkanállal lemerjük, takaréklángra tesszük az edényt és beletesszük a zöldségeket és a fűszereket. Továbbra is takaréklángon főzzük, amíg puha nem lesz a hús. Hagyjuk kb. ½ órát hűlni, kivesszük belőle a zöldségeket és a húst, amit leszedünk a csontról. A visszamaradt levet leszűrjük; külön sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, leöblítjük hideg vízzel és szűrőkanálban hagyjuk egy kicsit lecsepegni. Tálaláskor felmelegítjük a levest ( de nem szabad felforralni!!), a tányérba teszünk ízlés szerint tésztát, húst, zöldségeket majd rámerjük a meleg levest.

Vissza ide: Húsételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem