Pörkölt

Hozzávalók:

½ kg hús ( lehet sertéscomb, pulykacomb-ez szaftosabb )
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
ketchup, só, 1 húsleveskocka, olaj
vörösbor

Elkészítés:

A húst jól megmossuk, kockákra vágjuk ( eltávolítva róla a zsírosabb részeket ); a vöröshagymát lereszeljük és egy kevés olajban megdinszteljük. Rádobjuk a húst, fehéredésig keverjük, ráreszeljük a fokhagymát, egy kevés ketchupot nyomunk rá vagy 1 púpozott kávéskanál pirospaprikát, rádobjuk a húsleveskockát és lefedjük egy pár percre. Ez idő alatt feloldódik a kocka és levet ereszt a hús; átkeverjük és továbbra is lefedve, időnként megkeverve készre pároljuk. Ha szükséges öntünk alá még vizet. Ha teljesen megpuhult a hús, akkor önthetünk rá egy kevés vörösbort, ezzel még kb. 10 percig forraljuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon – ez természetesen elhagyható, de különleges ízt ad neki.

Vissza ide: Húsételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem