Székelykáposzta

Hozzávalók:

½ cs. Vecsési káposzta
½ kg. Sertéscomb
10 dkg füstölt nyers hús ( tarja, comb..)
1 fej vöröshagyma
só, 1 húsleveskocka
tejföl, olaj, ketchup ( pirospaprika)

Elkészítés:

Az olajon megfuttatjuk a lereszelt hagymát, teszünk rá egy kevés ketchupot vagy 1 kávéskanál pirospaprikát, felengedjük vízzel és beletesszük a kockára vágott húsokat ( vagyis pörkölt ),a húsleveskockát és főzzük legalább 1 órát, amíg majdnem teljesen puha nem lesz. Megkóstoljuk és ekkor sózzuk ha kell, ugyanis a füstölt hús miatt lehet, hogy elég sós lesz. A savanyú káposztát szűrőkanálban kimossuk, hogy ne legyen túl savanyú, kisebb darabokra vágjuk és a „pörkölthöz” adjuk. Még kb.1/2 órát kell főnie, de akkor jó, ha a káposzta is megpuhult. A vizet lehet közben pótolni, attól függően, hogy mennyire szeretjük lédúsan. Tejföllel tálaljuk.

Vissza ide: Húsételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem