Tejfölös csirkepörkölt

Hozzávalók:

1 kisebb fej hagyma
40-50 dkg csirkehús ( lehet csak mell, de lehet vegyesen is: mell, comb...)
1 pohár tejföl ( 175 gr- os )
liszt, olaj, ketchup, só

Elkészítés:

Egy kevés olajon megfuttatjuk a reszelt hagymát, teszünk rá kb. 1 evőkanálnyi ketchupot vagy 1 púpozott kávéskanál pirospaprikát, felengedjük annyi vízzel, hogy a belerakott húst pont eltakarja. A húsokat megmossuk és így tesszük a pörköltbe. Én mindig filézett húst veszek, de lehet csontos – bőrös húsból is főzni, csak akkor az evés során macerásabb. Sózzuk, ha van otthon húsleveskocka, akkor abból lehet 1-et beletenni, lassú tűzön puhára főzzük a husit. Közben a tejfölt kb. 1 evőkanálnyi liszttel összekeverjük simára. A kész húsdarabokat egy tálra kivesszük, a kikevert tejfölt kanalanként „felmelegítjük” a pörkölt levével ( 2-3 kanál elegendő, és ez ezért kell, hogy a nagy hőkülönbség miatt ne rántsa össze a tejfölt a lé ) és visszaöntjük a többi léhez. Összeforraljuk-besűrítjük , majd visszahelyezzük a húst és így is felforraljuk. Galuskával, spagettitésztával tálaljuk. De nagyon finom túróstésztával is!

Vissza ide: Húsételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem