Töltött káposzta

Hozzávalók:

( kb.6-8 főre ):
1 kg savanyú káposzta
1 kisebb füstölt csülök
50 dkg darált sertéscomb
30 dkg sertéscomb
5-6 evőkanál rizs
2-3 babérlevél
1 tojás
3-4 fokhagyma
1 fej vöröshagyma
köménymag, olaj, ketchup

Elkészítés:

Előző nap a csülköt 1 babérlevéllel és 1-2 gerezd fokhagymával készre főzzük, saját levében hagyjuk kihűlni.
Egy nagyobb lábosban a megreszelt vöröshagymát olajon megfuttatjuk, nyomunk bele kb. egy evőkanálnyi ketchupot vagy 1 kávéskanál pirospaprikát, és a csülök főzőlevéből egy kevéssel felengedjük, majd félrehúzzuk a tűzről. Egy réteg kimosott savanyú káposztát ráterítünk, erre tesszük a szeletekre vágott combot, újra káposzta ( kimosva!!), majd a csülökhúsból levágunk tetszőleges darabokat, amit ide belerakunk, káposzta, majd a gombócok ( a darált húst a tojással, a megmosott rizzsel, átnyomott fokhagymával összedolgozzuk és gombócokat formálunk belőle kb. 10-12 db-ot ). Az egészet a maradék káposztával beborítjuk, annyi füstölt hús-lével eresztjük fel, hogy ellepje. Az őrölt köménymagot ( kb. 1 kávéskanálnyi ) és a maradék zúzott fokhagymát tetszőlegesen a rétegezés során bármikor beletehetjük. Sózni nem kell, a füstölt hús-lé miatt. A lábost alufóliával lefedjük, előmelegített sütőben 1-1 és fél óráig sütjük.

Vissza ide: Húsételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem