Virslis krumplileves

Hozzávalók:

2 pár füstölt virsli (kis csomag Füstli)
3-4 közepes krumpli
1 szál sárgarépa
1 pohár tejföl
2 babérlevél
liszt, só, petrezselyem, majoranna, olaj

Elkészítés:

A megtisztított és vékony karikákra vágott répát a szintén karikákra vágott virslivel olajon pár percig takarékon sütjük, felöntjük vízzel és beletesszük a kockára vágott krumplit. Sózzuk, beledobjuk a babérlevelet, megszórjuk egy kevés petrezselyemmel és majorannával (szárított) majd lassan forralva addig főzzük, amíg a krumpli éppen megfő (nem szabad túl puhára főzni, mert még a továbbiakban is fog puhulni!!).
Ennyi idő alatt a virsli és a répa is puhára fő. A tejfölt kb. 1 csapott evőkanál liszttel simára keverjük, majd a levesből apránként hozzáadunk forró levest, (amivel kiegyenlítjük a hőt, hogy ne legyen csomós ha beleöntjük) és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a levesbe, majd felforraljuk.
Ha nincs otthon répa, anélkül is működik a leves.

Vissza ide: Húsételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem