Aranygaluska
 
 

Aranygaluska

Hozzávalók:

35 dkg liszt
0,5 csomag élesztő ( egy kevés cukros vízben felfuttatva )
4 dkg vaj + olvasztva a forgatáshoz
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
dió

Elkészítés:

A kelt tésztát elkészítjük, pihentetjük 1 órát, majd újra átgyúrjuk. Kis pogácsákat szaggatunk belőle, amit az olvasztott vajban megforgatunk, és egy kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába rakjuk. Megszórjuk darált dióval, újra tésztapogácsa, dió... amíg el nem fogy. Újfent kelesztjük kb. ½ órát, és előmelegített sütőben takaréklángon készre sütjük. Lekvárral, vaníliamártással tálalhatjuk ( ez lehet sima vaníliás puding hígabbra főzve ).

Vissza ide: Kelt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem