Bounty kuglóf
 
 

Bounty kuglóf

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg liszt (6 dkg teljes kiőrlésű, 6 dkg rétes, a többi finom liszt)
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristály cukor
2,5-3 dl langyos víz
csipet só

A töltelékhez:
1.:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin
5 dkg cukor
1 evőkanál kakaópor
2 dkg liszt
1 tojás

2.:
6 dkg margarin
5 dkg cukor
6 dkg kókusz
1 tojás


Elkészítés:

Először a töltelékeket készítjük el, hogy legyen idejük kihűlni:
Az étcsokit, a margarint és a cukrot összeolvasztjuk vízgőz felett, levesszük, és belekeverjük a lisztet és a kakaóport. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a tojást is.
A második töltelékkel is így járunk el, a margarint, a cukrot és a kókuszt összeolvasztjuk, hagyjuk hűlni, és utána hozzáadjuk a tojást.

A liszteket egy tálba szitáljuk, a közepébe készítünk egy mélyedést, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, egy kevés cukrot és egy kevés vizet. Összekeverjük, és hagyjuk pár percig oldódni. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és lágy tésztát gyúrunk belőle (segítség a dagasztógép spirálja). Letakarva kelesztjük 1 órát. Átdolgozzuk, kinyújtjuk téglalap alakúra és rákenjük a kétféle tölteléket. Többféleképpen lehet vele dolgozni: egy csík csokis töltelék, majd ahol ez végződik, onnan kókuszos töltelék; vagy kétfelé osztjuk a töltelékeket, és csíkozzuk felváltva..... A szélét behajtjuk, feltekerjük, mint a bejglit és a kuglóf formába tesszük. Újabb kelesztés addig, amíg ki nem tölti az edényt teljesen. Ekkor megsütjük (nálam \"sima\" gázsütőben takaréklángon sült kb. 25-30 percig). Kiborítjuk egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Lehet a tetejére olvasztott csokoládét csurgatni, és megszórni kókuszreszelékkel, de e nélkül is nagyon finom.

Vissza ide: Kelt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem