Bukta
 
 

Bukta

Hozzávalók:

kb. 20 db:
50 dkg liszt
8 dkg vaj
7 dkg porcukor
1/2 csomag friss élesztő
1,5 dl víz
csipet só
sütésálló lekvár, nutella, túró....

Elkészítés:

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, a közepébe készítünk egy kis mélyedést, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, szórunk rá egy kevés cukrot és öntünk rá pici langyos vizet, éppen csak annyit, hogy eloldódjon az élesztő. Hagyjuk pár percig kelni, majd rászórjuk a maradék cukrot, a csipet sót, ráöntjük a vizet és jól összedolgozzuk, ha van robotgép dagasztóspiráljával ennek hiányában kézzel.
Letakarva hagyjuk a duplájára kelni, ami kb. 1 óra, de ez függ a helyiség hőmérsékletétől. Lisztezett felületre téve újra átdolgozzuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és feldaraboljuk egyenlő téglalapokra. mindegyiket megtöltjük ízlésünk szerint, összetekerjük, vagy a széleit összenyomkodjuk, hogy a sülés során a töltelék ne folyhasson ki.
Tepsibe rakjuk, ismét kelesztjük kb. fél órát, lekenjük a tettjüket olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben megsütjük.

Vissza ide: Kelt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem