Kefires lángos
 
 

Kefires lángos

Hozzávalók:

(4 fő részére)
3 kefir (1 pohár kb. 140 gramm)
50 dkg liszt
2 tojás
2 kávéskanál só
2,5 dkg élesztő
kisütéshez olaj

Elkészítés:

Ezeket a robotgép dagasztóspiráljával kidolgozzuk, jól lezárható műanyagdobozba tesszük a hűtőbe egy éjszakára (vigyázat jól megdagad!!). Napokig is eláll a hűtőben.
Egy mélyebb lábosba kb. 3 ujjnyi olajat teszünk, felmelegítjük, és ebben sütjük ki a lángosokat. Ehhez egy vizes kanállal kiemelünk a tésztából egy adagot (attól függ, hogy kisebb vagy nagyobb lángosokat szernénk), szintén vizes kézzel széthúzzuk vékonyra, majd óvatosan az olajba rakjuk. Mindkét felét pirosra sütjük. Célszerű egy edénybe vizet készíteni magunk mellé, amiben tárolhatjuk a kanalat, és a kezünket is tudjuk mártogatni.
Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.

Vissza ide: Kelt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem