Pehelykönnyű túrós pite
 
 

Pehelykönnyű túrós pite

Hozzávalók:

Tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tojás sárgája
1,5 dkg élesztő
kevés tej
csipet só

Töltelékhez:
25 dkg túró
5 dkg (2 evőkanál) porcukor
1 tojás fehérje
1 csomag vaníliás cukor
fél evőkanál liszt
ízlés szerint mazsola

Elkészítés:

Egy nagyobb edénybe kimérjük a lisztet, a közepébe mélyedést készítünk, amibe beletesszük az élesztőt, egy kevés cukrot, majd a margarint és a tejjel felöntjük. Hagyjuk pár percig éledni, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk. A margarint felolvaszthatjuk, és a tejet apránként adagoljuk, amíg nem áll össze a tészta. Osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk ki a tepsi méretére ( kb. 22 X 30 cm), terítsük el benne. Erre rakjuk az előkészített tölteléket ( keverjük össze a túrót,cukrokat, és a felvert tojásfehérjét), majd a másik darab tésztát is terítsük rá. Szúrkáljuk meg a tetejét egy villával, és hagyjuk kb. 1 órát kelni. Ezután tegyük előmelegített sütőbe, és süssük készre, ami kb. fél óra. Hagyjuk kihűlni egy rácson, csak ezután szeleteljük.
Torta-formában is lehet csinálni, mutatósabb. Az én formám 26 cm átmérőjű.

Vissza ide: Kelt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem