Pizzás csiga

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg fehér liszt (tehetünk bele búzacsírát, teljeskiörlésű lisztet is)
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
3,5-4 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor (az élesztő felfuttatásához)

A töltelékhez:
1 kis konzerv sűrített paradicsom
1 nagyobb fej fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
oreganó, petrezselyem
kb. 15 dkg sonka
10-15 dkg sajt

Elkészítés:

A langyos vízben cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a maradék vízzel, olajjal, sóval, és a megkelt élesztővel jól összegyúrjuk (ha szükséges még adunk hozzá lisztet). Langyos helyen letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
Amíg kel a tészta elkészítjük a szószt: egy kevés olajon megfuttatjuk a reszelt hagymát, majd beletesszük az átnyomott, vagy reszelt fokhagymát és a fűszereket. Pár pillanatig hevítjük, majd a tűzről levéve beletesszük a paradicsompürét, felengedjük 0,5-1 dl vízzel és sűrűre főzzük. Felkockázzuk a sonkát, lereszeljük a sajtot.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kb. 1/5 részét akkorára nyújtjuk amekkora a tepsi ( nekem 24*34 cm-es tapadásmentes van ), belefektetjük, majd erre ültetjük a csigákat. A maradék tésztát téglalap alakúra nyújtjuk ( mintha kalácsot csinálnánk ), megkenjük a szósszal, rászórjuk a sonkát és feltekerjük. 12-15 egyforma darabra vágjuk, vágási felülettel lefelé rátesszük a tepsiben lévő tésztára. Megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal és előmelegített sütőbe készre sütjük.

Vissza ide: Kelt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem