Pizza tészta
 
 

Pizza tészta

Hozzávalók:

40 dkg liszt
1/2 csomag friss élesztő
1,5 kávéskanál só
2 evőkanál olaj (olívaolajjal finomabb)
2,5-3 dl víz

Elkészítés:

Az átszitált lisztbe elkeverjük a sót, középre mélyedést készítünk, és ebbe morzsoljuk az élesztőt, egy kevés langyos vizet öntünk rá, elkeverjük liszttel, majd hagyjuk kelni. Pár perc után hozzáöntjük a maradék vizet (ne az összeset, inkább folyamatosan adagoljuk, attól függően, hogy mennyit vesz fel a tészta), az olajat, és a robotgép dagasztóspiráljával alaposan kidolgozzuk. Közepesen kemény, rugalmas tésztát kell kapnunk.
Letakarva kb. 1 órát kelesztjük, lisztezett felületre borítva átdolgozzuk, majd a kívánt formára igazítjuk. Ez a mennyiség egy nagy pizzának felel meg (pizzázókban kapható nagy pizzának).

Vissza ide: Kelt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem