Sajtos bagett
 
 

Sajtos bagett

Hozzávalók:

8 darabhoz:
1/2 kg liszt ( 2/3 sima 1/3 rétes liszt)
1/2 csomag élesztő
3 dl víz
kb. 10 dkg sajt
2 kávéskanál só
2 evőkanál olaj
egy kevés cukor

Elkészítés:

Az élesztőt egy kisebb edényben elmorzsoljuk, teszünk rá egy kevés cukrot, 1-2 kávéskanál lisztet és egy nagyon kevés vizet, annyit, hogy ez a massza kb. galuskatészta állagú legyen. Letakarjuk és 5-10 percig pihentetjük. Egy nagyobb edénybe kimérjük a liszteket, sózzuk, teszünk bele reszelt sajtot, elkeverjük és a közepébe beleöntjük a langyos vizet+ az olajat és a megkelt élesztőt. Jól összedolgozzuk a robotgép dagasztóspiráljával ( ha ez nincs akkor kézzel ), igény esetén lehet még adni hozzá lisztet. Lisztezett felületre kirakjuk, átdolgozzuk és egy keveset (10-15 perc ) pihentetjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral ( kb.28*36 cm ). A tésztát újra átgyúrjuk, 8 részre osztjuk és egyenként kisodorjuk kb. téglalap alakra, feltekerjük, a tetejét kissé megvizezzük és reszelt sajtba forgatjuk. Óvatosan a tepsibe helyezzük, majd a többivel is így járunk el. Sajtot egyszerre csak keveset reszeljünk, mert akkor túl sokat vesz fel 1-1 bagett ( persze aki sajtmániás:) ). A kész bagetteket letakarjuk, kb. 2-szeresére hagyjuk megkelni, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Nem szükséges a sütőt előmelegíteni, és a takaréklángnál kissé magasabb lángon kell sütni. Ha szép pirosra sültek rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Vissza ide: Kelt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem