Sajtos pogácsa
 
 

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

60 dkg liszt
½ cs élesztő
15 dkg Ráma
1 tejföl
1 tojás
5 dkg sajt a tésztába + a tetejére
1 teáskanál só
cukor az élesztő felfuttatásához

Elkészítés:

Az élesztőt kb. 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a Rámát, belekeverjük a sót, tejfölt, sajtot és a kissé felvert tojás felét. Hozzáöntjük az élesztőt és jól összedolgozzuk ( lehet, hogy nem kell az egész pohár tejföl, ez függ a hígságától ). Hűtőben egy egész éjszakát is pihentethetjük. Ha ezt tesszük, akkor kb. egy órát hagyjuk felmelegedni, mielőtt tovább dolgoznánk vele. Kisodorjuk, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, megkenjük a maradék tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Pihentetjük kb. ½ órát és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Vissza ide: Kelt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem