Sonkával töltött kiflik
 
 

Sonkával töltött kiflik

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg vaj vagy margarin
1-1 teáskanál só és cukor
3,5 dkg élesztő
1,5 dl víz
0,5 dl tej

A töltelékhez:
30 dkg főtt sonka
20 dkg natúr krémsajt
2 evőkanál finomra vágott metélőhagyma

A kenéshez:
tojás
köménymag

Elkészítés:

Összemorzsoljuk a vajat és a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd az élesztőt, aztán összekeverjük a langyos tejes vízzel. Simára gyúrjuk a tésztát, majd két egyenlő részre osztjuk.
Két kerek, egyenként kb. 25 cm átmérőjű lapot nyújtunk belőle, majd derelyevágóval mindkettőt 6 egyforma háromszögre vágjuk.
A sonkát apróra vágjuk, elkeverjük a krémsajttal és a metélőhagymával.
A keverékből egy kanálnyit helyezünk mindegyik háromszögre.
Összesodorjuk a kifliket, sütőpapírral bevont sütőlapra tesszük, és 30 percig kelni hagyjuk.
Megkenjük tojással, köménymagot szórunk rájuk, és forró sütőben (225 ºC-on) 8-10 percig sütjük.
Töltelékként használhatunk: sonka-sajt; maradék sülthús-tejföl; csak sonka; csak sajt stb.

Vissza ide: Kelt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem