Francia-saláta

Hozzávalók:

1 konzerv borsó
1 konzerv kukorica
3-4 db csemegeuborka
1 nagyobb alma
3-4 közepes burgonya kockára vágva, megfőzve sós vízben
2 kis pohár tejföl
majonéz kb. ½ a kisebb tubusból

Elkészítés:

Először készítsük el az alapot: a tejfölt alaposan keverjük ki a majonézzel, ehhez ízlés szerint adagoljuk a majonézt, majd hozzáadhatjuk a zöldségeket is ( a burgonyának teljesen ki kell hűlni!! ) és jól összekeverjük, jól lehűtjük. A zöldségek mennyiségén ízlés szerint lehet változtatni, sőt lehet olyan variációban is készíteni , hogy: maradék sült- vagy főtt hús és burgonya, vagy alma, burgonya uborka, …( csak a fantázia szab határt :) )

Vissza ide: Köretek és saláták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem